Kledingtips voor je  fotoshoot

Wat moet je aan tijdens een fotoshoot is een van de meest gestelde vragen.


Graag wil je hierbij een paar kledingtips geven om je te helpen met het maken van een keuze voor de verschillende fotosessies!

 

Het belangrijkste is dat je kleding aan doet waar je je fijn en vooral heel prettig bij voelt. Als jij je mooi voelt, straal je dit uit op de foto. Zorg ervoor dat je de kleding die je aandoet al een paar keer eerder aan hebt gehad, zodat je zeker weet dat jij je hier echt prettig in voelt. 

 

Dan toch nog een aantal tips voor de echte twijfelaars: 

 

  • Rustige kleding - Geen drukke prints, blokken, strepen, grote logo's, figuurtjes en grove structuren op je kleding. Dit leidt echt enorm af en kan vervormen op de foto. Het gaat tenslotte om jullie en niet om je kleding.
  • Zorg dat je kleuren op elkaar afstemmen. Dus geen groen met rood bijvoorbeeld. Mooie zachte kleuren zoals, wit, beige, zand, terracotta, licht spijker kleur zijn top! Allemaal de zelfde kleur is leuk, maar verschillende tinten die bij elkaar passen is echt een aanrader!
  • Probeer rekening houden met de locatie. Hakken in het zand zijn niet de beste locatie. En met de kleur groen in het bos val je ook niet op.
  • Zorg niet voor te strakke kleding. Wanneer je na de autorit uitstapt en overal kreukels hebt, blijft dit zeker een half uur tot uur zichtbaar! Niet doen dus. Daarbij moet je je ook wel lekker kunnen bewegen en zit losse kleding net wat beter.
  • Neem wat leuke spullen mee naar de shoot. Denk hierbij aan accessoires hoeden, bloemen, sieraden, kleedjes, mandjes en voor de kids een mooie bijpassende knuffels. 
  • Bij een familieshoot is het top als je wat leuke speelgoedjes of wat lekkers meeneemt als beloning!
  • Een hele belangrijke tip, zorg dat de kleding matcht met het seizoen waarin je foto's maakt. Een zomers strandjurkje doe je tenslotte niet aan in de winter. 

Mocht je nu toch nog vragen hebben n.a.v. deze tips, stuur mij gerust een berichtje zodat ik even met je mee kan kijken!